Den 22 april öppnar vi portarna kl 10.00 och har en hel dag med inspiration, workshops, utställare, föreläsare, underhållning och mycket mer. Tanken är att Hållbarhetsfestivalen ska vara ett återkommande evenemang och detta år är temat Klimatsmart Matprat. Fokus på hållbar mat helt enkelt. Mat som odlas, mat som tillagas, mat som komposteras, mat som drivmedel med mera med mera.
Vi uppdaterar programmet allt eftersom så håll utkik på de senaste nyheterna här. Här är dagens program hittills:
FÖRELÄSARE
11.00 Svinnlandet – en resa genom en värld av slöseri: Andreas Jakobsson
12.30 Mylla andelsjordbruk – direkt från jord till bord: Daniel Larsson
13.15 Roten till allt gott: Malin Randeniye, kokboksförfattare och matfotograf
14.00 Grå och grön energi – från frö till tallrik: Hornuddens Trädgård
WORKSHOP
Recyla din trädgård: Eleverna på Recycle design
Tillverka egen stekost: Karin Jansson, Tveta Lantbruk
UTSTÄLLARE
Rekorörelsen
Medveten konsumtion
Biodlarna
Ornitologiska klubben, fågelskådning vid Ekeby våtmark
Naturskyddsföreningen, Handla miljövänligt
Gos4u.se
Häggtäppan
Skogsliden
Eskilstuna trädgårdsförening
Valla Handelsträdgård
Kalkugnstorp
Hornuddens trädgård
Bettans Gröna hörn
Kokboksförfattare Malin Randeniye
Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen och Eskilstuna Folkhögskola tillsammans med ReTuna Återbruksgalleria är arrangör för Eskilstuna Hållbarhetsfestival. Vi söker fortfarande utställare till festivalen. Vill du vara med och visa upp din verksamhet? Tveka inte att mejla info@retuna.se om du är intresserad.
Vi ser fram emot att se dig 22 april!
Facebook event:
https://www.facebook.com/events/619912964865167/
Pdf för utskrift:
Programmet uppdaterat (pdf för utskrift)
Programmet uppdateratAffisch-1 (pdf för utskrift)